Site icon Çiğdem Ceylan Gezi Rehberi

Roma Gezilecek Yerler Listesi

roma-gezilecek-yerler-listesi

Roma’da yürürken kendimi her an tarihin içinde hissettim. Heyecanlı, çekici ve aşırı güzel! Kolezyum’da kendimi kaybettim, Pantheon’da ve Vatikan’da büyülendim… Roma gezilecek yerler listesi yazımda Roma’da yapmayı sevdiğim favori aktiviteleri sıraladım.

Roma Vlogumu izlemeden geçmeyin 🙂

Roma Gezilecek Yerler

1. Kolezyum

Kolezyum, dünyanın 7 harikasından ve Roma’nın en çok turist çeken yapılarından biri! 2000 yıllık tarihe sahip Kolezyum’da eskiden Gladyatör savaşları düzenlenir, esir infazları yapılır ve meşhur savaşlar yeniden canlandırılırmış. 🙂 Spartacus izleyenler toplansın bu bloğa. 🙂 Bu görkemli yapıyı görmeden dönmeyin!

2. Trevi Çeşmesi

Her yıl Trevi Çeşmesi’ne milyonlarca eur bozukluk atılıyor! Neden mi? Çünkü bu aşk çeşmesine bir bozuk para atarsanız Roma’ya geri dönersiniz. 🙂 İki bozukluk atarsanız çekici bir İtalyan’a aşık olursunuz. 🙂 Üç adet bozukluk atarsanız da tanıştığınız kişi ile evlenirsiniz. 🙂 Bol şans!

3. Pantheon

İtalyan mimarisinin baş yapıtlarından biri! Pantheon’un dışı kadar iç mimarisi ve atmosferi de çok görkemli. İçeride İtalyan krallarının mezarları ve çok sayıda sanat eseri var. Antik Roma’nın en iyi korunmuş bu yapısını mutlaka görün.

4. İspanyol Meydanı ve Merdivenleri

Buram buram İtalyan Barok stili kokan bu meydana gelin! Ünlü İspanyol merdivenlerinde oturun, kahvenizi yudumlayın ve sokak sanatçılarını izleyin! İspanyol Meydanının tadını çıkarın! 🙂

5. Roma kahvecilerini keşfet

İtalyanlar kahve konusunda hakikaten usta! Gerek hazırladıkları aşırı lezzetli kahveler gerekse ülkenin kahve içme kültürü… Mamma Mia! 🙂 Girdiğim küçücük dükkanlarda bile lezzetten kendimdem geçtim! Ah Roma ve kahveleri… 🙂

6. Vatikan

Vatikan, Roma’nın kalbinde ve Roma Piskoposluğu tarafından yönetilen bağımsız bir şehir devleti. Hıristiyan Katolik mezhebinin yönetim merkezi! İçeride Aziz Petrus Meydanı ve Bazilikası, Sistine Şapeli kesinlikle görülmeye değer.

Detaylı Roma Gezilecek Yerler rehberim için tıkla!

Exit mobile version