Prag Konaklama Yeme İçme Ulaşım Rehberi

Prag ‘da hostelde konakladığınızı, önerdiğim yeme içme önerilerini uygulayıp, toplu taşıma kullandığınızı varsayarsak önerdiğim günlük bütçe konaklama dahil 55 eur. 40 eur konaklama, 10 eur yeme içme ve 10 eur ulaşım. Bütçe tavsiyelerime uyarak bu rakamı aşağı çekebileceğiniz gibi, daha konforlu konaklama ve restoranda yeme içme gibi seçeneklerde günlük bütçenizin siz fark etmeden tavan yapabileceğini unutmayın.

Prag Konaklama Rehberi

Prag’da konaklama diğer Avrupa ülkelerine göre epey uygun. Tabi otel tercih etmezseniz. Özellikle şehrin eski kent meydanında birçok hostel ve apartman dairesi seçenekleri mevcut. Hostellerde ortak bir odada kendinize bir yatak kiralamak isterseniz 9-25 eur arası bir ücret ödersiniz. Öğrenciler ve maceracı gezginler için oldukça uygun bir fiyat. 🙂 Kendinize ait özel bir oda tuttuğunuzda bu rakam 40-70 eur arası değişebiliyor. Özellikle turistik tarihlerde ve hafta sonları şehirde konaklama ücretleri oldukça yükselebiliyor. Rezervasyonlarınızı epey önceden yapmanızı tavsiye ederim. Prag’da apartman dairelerini kiralamanızı ısrarla tavsiye edeceğim çünkü özellikle eski kent meydanında seçenek epeyce bol. Ama bir ayrıntıya dikkat. 🙂 Ben meydana 3 dakika yürüme mesafesinde bir daireyi 40 eur’a kiraladığımı düşünürken, ev sahibemin “20 eur da temizlik parası var ama?” demesi ile aslında odayı 60 eur’a tuttuğumu anladım. 🙂 Uyanıklar, konfirmasyona küçücük harflerle eklemişler. 🙂 Prag’da otel fiyatları ise 60-120 eur arasında değişiyor.

Prag Yeme İçme Rehberi

Prag, birçok Avrupa şehrine kıyasla ucuz bir şehir. Yeme içme de öyle. Elbette şehirde bir öğüne kişi başı 70-80 eur ödeyeceğiniz pahalı restoranlar da var ama ucuz yeme içme seçeneği de epey fazla. Özellikle sokak lezzetleri en güzel alternatif. Eski kent meydanındaki restoranlara oturup yemek yemeyin çünkü fazla turistik ve gereksiz pahalılar ama kurdukları lezzetli stantlardan sosis yemenizi tavsiye ederim. Sosis fiyatı yaklaşık 3 eur. Porsiyon epey büyük ve içinde bol malzeme ile servis ediliyor. Gayet doyurucu. Tavuk tercihi de var. Diğer tavsiyem de Trdelnik!  Tarçın ve şeker ile pişirilen bir hamur tatlısı bu. Dondurma ile servis ediliyor. Meyve, kurabiye ve şeker süslemeleri ise muhteşem! Old Town meydanı ile Charles köprüsünü birbirine bağlayan cadde üzerinde bolca Trdelnik dükkanı var. Fiyatlar yaklaşık 5 eur. Prag’ın pancake’leri de epey meşhur. Palačinky’i denemeden dönmeyin. Fiyatlar inanılmaz iyi, 1-2 eur arasında değişiyor, porsiyonlar çok doyurucu. Chlebíčky adını verdikleri bol malzemeli ve açık sandviçler ya da Guláš çorbası da yerel ve ucuz seçenekler.

Prag Ulaşım Rehberi

Baştan söyleyeyim, Prag’da toplu taşıma oldukça ucuz. Ama Prag’ın özellikle turistik bölgelerinde dolanmak istiyorsanız şehir içinde toplu taşımaya çok da ihtiyacınız olmayacak. Havalimanından şehir merkezine gelişte ise Airport Express otobüslerini tercih etmiştim ben. Havalimanının içerisinde sağ tarafınızda bir turizm ofisi görüyor olacaksınız. Buradan epey ucuza alabilirsiniz biletinizi. Kişi başı tek yön 1,5 eur. Havalimanından çıkışta sağ tarafınızda otobüsleri görüyor olacaksınız. İlginç olan şehir merkezinden havalimanına gidişte merkez tren istasyonunun (Praha Hlavní Nádraží) içindeki ofisten aynı otobüs biletine yaklaşık 2,5 eur vermem olmuştu. Bileti alınca tren istasyonundan üst kata çıkın. Otobüsleri solunuzda görüyor olacaksınız. Yolculuk yaklaşık 40 dakika sürüyor. Havalimanından merkeze taksi fiyatları yaklaşık 20 eur’dan başlıyor. Şehir içinde metro, otobüs ve tramvay hattı var. Satın aldığınız bilet tüm toplu taşıma araçlarında geçerli. 30 dakikalık bilet 0,90 eur, 90 dakikalık bilet 1,20 eur, 24 saatlik bilet 4,30 eur, 3 günlük bilet 13 eur

Detaylı Prag Gezi Rehberim için tıkla!

Yorum yapın