Paris Konaklama Yeme İçme Ulaşım Rehberi

Paris ‘de hostelde konakladığınızı, önerdiğim yeme içme önerilerini uygulayıp, toplu taşıma kullandığınızı varsayarsak önerdiğim günlük bütçe konaklama dahil 90 eur. 60 eur konaklama, 20 eur yeme içme ve 10 eur ulaşım. Bütçe tavsiyelerime uyarak bu rakamı aşağı çekebileceğiniz gibi, daha konforlu konaklama ve restoranda yeme içme gibi seçeneklerde günlük bütçenizin siz fark etmeden tavan yapabileceğini unutmayın.

Paris Konaklama Rehberi

İlkbahar ve yaz dönemlerinde Paris’te konaklama epey pahalı. Özellikle Şanzelize Caddesi veya Eyfel Kulesi civarında konaklıyorsanız. Şehirde metro ağı o kadar gelişmiş ki, Paris merkezinin dışında konaklamak ulaşım açısından hiç sorun değil. Merkezde yıldızlı bir otelde gecelik 180-900 eur arasında konaklayabilirsiniz. Otelin kalitesi ve yıldızına göre epey çok seçenek var. Latin QuarterMontmarte gibi şehir dışındaki bölgelerde ise gecelik 80-200 eur arasında oteller tercih edebilir veya yatakhaneli hostellerde kişi başı 30-40 eur’a konaklayabilirsiniz. Kendinize ait bir odada kalabileceğiniz özel banyolu hostellerin fiyatları genelde 50-60 eur arasında değişiyor. Bu arada şehir merkezinde hosteller epey pahalı, bu hostellere 80 eur gibi otel seviyesinde bir para ödeyeceğinize merkez dışında bir otel tercih edin. Daire ve odaların fiyatı ise genelde 40-60 eur civarında.

Paris Yeme İçme Rehberi

Paris deyince aklıma ilk gelen lezzetler meşhur Cafe De Paris soslu biftek, Foie Gras yani kaz ciğeri, lezzetli Fransız peynirleri, aşırı lezzetli makaron ve kruvasanlar, sığır eti ve karamelize edilmiş soğanla hazırlanan soğan çorbası, ördek eti ile pişirilen  Confit de Canard, aşırı aşırı lezzetli bir biftek yemeği Beef Bourguignon ve inanılmaz lezzetli Cafe Noir, yani espresso kahveler! Bir restoranda bu lezzetleri tatmanızın maliyeti kişi başı yaklaşık 40-50 eur. Tabi Şanzelize Caddesi veya Eyfel Kulesi‘ne çok yakın lokasyonlardaki Michelin yıldızlı restoranlarda bu fiyatlar daha da yukarıda. Merkezden uzak bölgelerdeki restoranlarda ise kişi başı yaklaşık 35-40 eur ödersiniz. Paris’te kekler, hamur işleri, kruvasanlar, krepler, makaron ve sıcak çikolatalar da muhteşem! Öğünlerinizi pastanelerden çok daha ucuza getirebilirsiniz. Pierre Hermé, Paul, Le Moulin de la Vierge, L’heure Gourmande, Le Moulin de la Vierge,  Le Loir dans la Théière, Les Deux Magots, La Jacobine favori kafelerim! Bilginize. 🙂 Le marché de Belleville, Le marché des enfants rouges, Le marché de la place des Fêtes gibi şehir merkezi dışındaki yerel yemek pazarlarından da çok daha ucuza yerel lezzetler tadabilirsiniz.

Paris Ulaşım Rehberi

Paris’te metro hattı oldukça gelişmiş. Şehir 5 bölgeden oluşuyor. Merkezdeki turistik bölgeler için Zone 1, yani 1. Bölge metrolarını kullanacaksınız. Taksiyi tavsiye etmem çünkü hem çok ücret ödersiniz, hem de şehrin ruhunu yakalayamazsınız. Bu yüzden şehir içinde toplu taşıma tercih edin. Metroda kişi başı tek yön 1,9 eur. Tek bilet yerine günlük bilet tercih edin. Şehrin merkezi istasyonlarına uğrayan 1. ve 2. bölgeler için günlük sınırsız kullanabileceğiniz bilet fiyatı 7,5 eur. 1. ve 3. bölgeler 10 eur, 1. ve 4. bölgeler 12,40 eur, 1. ve 5. bölgeler için alacağınız biletler ise 17,80 eur. 10 kullanımlık bilet fiyatı ise 14,9 eur. Bu bilet ile tek yöne 1,9 eur yerine 1,49 eur’a seyahat edebildiğiniz için her bir yolculuğa ayrı bir bilet almanın maliyetine göre %20 daha ucuz. Yani avantajlı. Bu arada 10 kullanımlık bileti arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz. Grup seyahatleri için de oldukça mantıklı yani. Başka bir alternatif olan Paris kart ile müzeleri de gezebilir, toplu taşımayı da ücretsiz kullanabilirsiniz. 2 günlük Paris kart 131 eur3 günlük Paris kart 165 eur4 günlük Paris kart 196 eur6 günlük Paris kart ise 244 eurNavigo kart da bir seçenek. Kartı 5 eur’a satın alabilir, otomatlardan günlük, haftalık ve aylık şeklinde yükleme yaparak sınırsız seyahat edebilirsiniz. Haftalık yükleme ve sınırsız kullanım için yaklaşık 20 eur ödersiniz. Epey avantajlı.

Detaylı Paris Gezi Rehberim için tıkla!

Yorum yapın