Oslo Konaklama Yeme İçme Ulaşım Rehberi

Oslo ‘da hostelde konakladığınızı, önerdiğim yeme içme önerilerini uygulayıp, toplu taşıma kullandığınızı varsayarsak önerdiğim günlük bütçe konaklama dahil 130 eur. 70 eur konaklama, 40 eur yeme içme ve 20 eur ulaşım. Bütçe tavsiyelerime uyarak bu rakamı aşağı çekebileceğiniz gibi, daha konforlu konaklama ve restoranda yeme içme gibi seçeneklerde günlük bütçenizin siz fark etmeden tavan yapabileceğini unutmayın.

Oslo Konaklama Rehberi

Oslo’da konaklama evet pahalı. Şehir merkezinde bir otelde konaklayacaksanız 80-150 eur gibi bir bütçeyi gözden çıkarmanız gerekiyor. Ben Oslo merkez istasyonu ve Karl Johans caddesine epey yakın bir konumdaki 3 yıldızlı otel Comfort Hotel Xpress Central Station’da konaklamıştım. Bu otelde bir gecelik konaklamanın maliyeti yaklaşık 90 eurGrünerlokka bölgesindeki otelleri tavsiye ederim. Bu bölgede gecelik 70-80 eur arasında konaklamanız mümkün. Hostelde konaklama her zaman daha ucuz bir yöntem. Oslo’da 50-60 eur’a kendinize ait ve ortak banyolu hostel odaları kiralayabilirsiniz ama şehirde bu konuda çok da fazla seçenek bulunmuyor. Oslo’da kendinize ait bir apartman dairesi kiralamak için en az 100-120 eur’u gözden çıkarmanız gerekiyor. 

Oslo Yeme İçme Rehberi

Oslo yeme içme konusunda zorlandığım bir şehir olmadı çünkü yerel lezzetler harika. Özellikle tütsülenmiş somon ve balık çorbası, Kjøttkaker adını verdikleri Norveç köftesi, kahverengi bir peynir çeşidi Brunost, kuzu eti ve patates ile pişirilen bir yemek Raspeballer, et ve patates püresi ile hazırlanan Pinnekjøtt ve tabi tatlı tatlı kokan lezzetli Norveç waffle’ları favorim! 🙂 Ama tabi şunu belirtmeden geçemeyeceğim Norveç’te yeme içme olayı gerçekten çok pahalı. Bu saydığım yerel Norveç lezzetlerini ortalama bir restoranda yemeye kalksanız bile yeme içmeye epey bir bütçe ayırmanız gerekir. Bu noktada Mathallen’ı tavsiye edebilirim. Burası birçok yerel ve uluslararası lezzetleri tadabileceğiniz birçok restoranı içinde barındıran bir mekan. VulkanfiskOst & Sånt ve Smelteverket favori restoranlarım. Bu mekanlarda kişi başı yaklaşık 60-80 eur hesap ödemeniz olası. Ucuz alternatifler de var elbette. Kişi başı bir öğüne 8-15 eur arası hesap ödemek istiyorsanız United BakeriesOslo MekaniskeMogador ve Rice Bowl nispeten daha uygun mekanlar.

Oslo Ulaşım Rehberi

Oslo’da şehir içi ulaşım seçeneği epey fazla. Otobüs, tramvay, metro ve feribot gibi oldukça fazla alternatif var şehir içinde. Fiyatlar ve sefer saatleri için Oslo’nun resmi toplu taşıma firması olan Ruter’in internet sitesini incelemenizi tavsiye ederim. Sistem gayet basit. 🙂 Tek bir bilet satın aldığınızda bu bileti şehir içinde tüm toplu taşımalarda kullanabiliyorsunuz. (Bygdøy feribotu hariç) Tek seferlik bilet ücreti yetişkinler için 3,75 eur. Bu bilet ile bir saat içerisinde ücretsiz transfer yapabiliyorsunuz. Eğer biletinizi sürücüden alırsanız 5,79 eur ödersiniz. O yüzden bilet otomatları ve ofisleri daha mantıklı bir tercih. 24 saat sınırsız geçerli bilet fiyatı 11 eur. 7 gün geçerli bilet fiyatı 29,5 eur. Oslo’da bir ay konaklamayı düşünüyorsanız 30 günlük sınırsız geçerli bir bilet alın. Fiyatı 78 eurOslo Pass kart satın almak da avantajlı. Çünkü bu kart ile geçerlilik süresi boyunca sınırsız seyahat edebilirsiniz. 24 saat geçerli Oslo Pass kartın fiyatı 46 eur. Bu kart ile ücretsiz seyahat edebildiğiniz gibi Oslo’da bir çok müzeyi ve tarihi yapıyı da ücretsiz gezebiliyorsunuz.

Detaylı Oslo Gezi Rehberim için tıkla!

Yorum yapın