İnternetten Uçak Bileti Alırken Bütçenizi Ferahlatacak 5 İpucu

1. İnternet Üzerinden Uçak Bileti Araştırmalarınızı Gizli Oturumda Yapın

Her uçuş arama motoru sizin arama geçmişinizi hatırlamak için “çerez” adı verilen bir izleme aracı kullanır. Diyelim ki bir siteden uçak bileti baktınız ama almadınız, aynı siteye bir sonraki girişinizde bu site sizi hatırlayacak ve aynı bileti ilk fiyattan yüksek bir fiyata size sunacaktır. Uçak bileti fiyatlarını siz tekrar tekrar araştırıp karar vermeye çalışırken siteler gizli gizli arkanızdan planlar yapıp size “Aman bu fiyatlar gitgide uçuyor!” paniği yaptırarak satın almaya zorluyor olacaktır. 🙂 Bu nedenle en düşük fiyatları görmek için daima tarayıcınızın gizli modunda uçuşlarınızı arayın.

2. VPN ile Konumunuzu Gizleyin

Farklı bir VPN (Konum gizleme servisi) kullanırsanız arama yaptığınız havayolu şirketi sizi farklı bir lokasyondan arama yapıyor sanıyor. Bu da fiyatta bazen büyük avantaj sağlıyor. Aynı bileti farklı bir ülkeden alıyormuşsunuz gibi. Ülke seçiminde başka ülkeyi tercih ediyor, dil kısımında da ingilizce ile ilerliyorsunuz. Denemeye değer!

3. Uçak Biletleri Fiyatlarını Birden Fazla Site Üzerinden Kıyaslayın

Tek bir firmaya takılıp kalmayın. Ben genelde firmaların kendi internet siteleri üzerinden uçak bileti almak yerine gitmek istediğim ülkeye uçan bütün firmaların bilet fiyatlarını aynı anda görmemi sağlayan siteleri tercih ediyorum. Favorilerim Google Flights, Skyscanner ve Momondo. Yüzlerce havayolu ve seyahat acentasını gerçek zamanlı olarak tarayarak, fiyat ve mekan bazında sonuçları karşılaştırmalı olarak sunan bir arama motoru bunlar. Seyahat etmek istediğiniz tarihi ve lokasyonu giriyorsunuz, önünüze oraya uçan tüm firmaları sıralıyor. Kıyaslama yapmak çok kolay oluyor. Bu tarz sitelere girdiğinizde biletlerinizi tur şirketleri üzerinden de almanız mümkün. Seçimizi yaptığınızda sizi direk firmaların veya tur şirketlerinin internet sitesine yönlendiriyor. Tur şirketleri önceden toplu uçak bileti satın aldıklarından çok ucuz fiyatlara uçak bileti bulabiliyorsunuz. İşte sırrımı açıkladım. 🙂 Benim sırrım organizasyon, araştırma ve takip. 🙂

4. Havayolu Şirketlerinin E-mail Listelerine Kayıt Olun

Birçok havayolu şirketi, e-mail bülten üyeliği yaptığınızda anında kampanya ve indirim fırsatlarından sizi haberdar eden mail atıyor size. Bazen de kişiye özel fırsatlar veya promosyon kodları sunabiliyor. Örneğin bir havayolu şirketi doğum günümde bana %20 indirimli kampanya fırsatı sunmuştu. Bazı kampanyalarda bilet fiyatları %50’ye kadar bile inebiliyor. Havayolu mail bültenlerini belli bir klasörde topluyorum ben. Gmail’in email filtlerinden yardım alarak bunu yapabilirsiniz. Buradaki amaç kampanyayı gözden kaçırmamak.

5. Avrupa Ülkeleri Arasında Online Uçak Bileti Satın Almaktan Korkmayın

Avrupa’da ülkeler arasında çok çok ucuza uçtum. Easyjet, Ryanair, Airbaltic, Norwegian, Eurowings, WizzAir, Vueling, Transavia en bilinen düşük bütçeli havayolu şirketleri. Örneğin istanbul’dan Belçika’ya gittiniz ve sonraki durağınız Amsterdam olsun istiyorsunuz, ama nasıl becereceğim bunu deyip vazgeçiyorsunuz, 7 günlük izninizi de bu sebeple tek bir ülkeye ve şehre bağlı kalarak geçiriyorsunuz. Öyle değil mi? 🙂 Aslında çok kolay. Direk havayolu firmalarının internet siteleri üzerinden biletinizi güvenle satın alabilirsiniz, tıpkı bizim havayolları üzerinden aldığımız gibi. Biraz İngilizce bilmeniz yeterli. Bileti satın aldığımda çoğu zaman sadece telefonuma gelen mobil kod ile uçuyorum ben. Çok pratik. Budapeşte-Milano arasını en son geçen sene 130 TL’ye falan uçmuştum, şaka gibi.

Yorum yapın