Berlin Konaklama Yeme İçme Ulaşım Rehberi

Berlin ‘de hostelde konakladığınızı, önerdiğim yeme içme önerilerini uygulayıp, toplu taşıma kullandığınızı varsayarsak önerdiğim günlük bütçe konaklama dahil 70 eur. 40 eur konaklama, 20 eur yeme içme ve 10 eur ulaşım. Bütçe tavsiyelerime uyarak bu rakamı aşağı çekebileceğiniz gibi, daha konforlu konaklama ve restoranda yeme içme gibi seçeneklerde günlük bütçenizin siz fark etmeden tavan yapabileceğini unutmayın.

Berlin Konaklama Rehberi

Ben çok çok memnun kalmadıkça kaldığım otel veya hostellerin isimlerini burada paylaşmayı sevmiyorum çünkü herkesin konaklama ile ilgili beklentisi çok farklı oluyor, o nedenle sorumluluk almıyorum. 🙂 Ama Berlin’de konakladığım oteli paylaşmakla beraber ısrarla size tavsiye de edeceğim! 🙂 Hotel Motel One Berlin-Spittelmarkt! Gerçekten harika bir deneyimdi. Tegel havaalanından TXL otobüsü ile 40 dakikada ulaşabilirsiniz buraya. Otel konum olarak merkeze hem yakın hem de hizmet kalitesi oldukça yüksek. Tüm gece otel lobisinde takıldım, halbuki hiç de huyum değildir. 🙂 Çok sıcak ve hoş bir ortamı var bu otelin. Gecelik 98 eur verdim konaklamaya. 40-50 eur’a da özel banyolu otel odaları bulmanız mümkün Berlin’de. Hostel ve daire fiyatları da 30-40 eur’dan başlıyor. Berlin’de ucuz konaklama için Mitte, Friedrichshain ve Neukölln gibi turistik bölgelerden ziyade Charlottenburg’u tavsiye ederim. Burada otellerin puanları  oldukça yüksek, fiyatlar ise uygun.

Berlin Yeme İçme Rehberi

Berlin denince aklıma gelen ilk lezzetler; dana, hindi, tavuk, domuz etinden yapılan, kori soslu, bol ketçap ve patates kızartması ile servis edilen Currywurst, çeşit çeşit reçel ve marmelatlar ile tatlandırılmış lezzetli bir krep çeşidi Pfannkuchen, görüntüsü donutu andırsa da ondan bin kat daha lezzetli olan ve içinde aşırı lezzetli bir krema bulunan Alman çöreği Berliner! Almanya’da lezzetten kendinizden geçmeniz garanti yani. 🙂 Ve şanslısınız çünkü burada yeme içme meselesi çok pahalı değil. Özellikle sokaklarda ve metro çıkışlarında rast geleceğiniz minik dükkanlarda karnınızı yaklaşık 4-5 eur’a doyurabilirsiniz. Bir öğüne daha da az bir bütçe ayırmak isteyenler de Rewe isimli süpermarketten 2-3 eur’a peynir, kraker ve atıştırmalık alabilirler. Oldukça lezzetli şeyler var içeride. Bir gezin derim. Bu arada “Almanya’ya da gitsem Türk yemeklerinden vazgeçmem ben! “diyenler Türk’lerin yoğunlukta olduğu Kreuzburg bölgesindeki lezzetli dönerci ve kebapçılara 10 eur’dan daha az ödeyerek doyabilirler. Mc Donalds gibi fast food menüleri 7-8 eur civarında. Güzel ve kaliteli bir restoranda vakit geçirmek istiyorsanız, bir menüye kişi başı yaklaşık 35-40 eur ödersiniz.

Berlin Ulaşım Rehberi

Berlin Tegel havaalanın’dan şehir merkezine geliş için birçok seçenek var. S-BahnU-BahnTXL veya X9 havaalanı ekspres otobüsleri ya da taksi kullanabilirsiniz. Metro veya tren ile şehir merkezine direkt ulaşım yok, aktarma yapmalısınız, bu yüzden benim tercihim TXL otobüsleri oldu. Havaalanınının hemen çıkışında bekleyen otobüsler 30 dakikada merkeze varıyor. Tüm otobüslerde, metro ve trenlerde kişi başı tek yön bilet fiyatı 2,80 eur. Havaalanından taksi ile merkeze gelecekseniz yaklaşık 50 eur ödemelisiniz. Berlin oldukça büyük ve dağınık bir şehir. Ama şehir içinde toplu taşıma epey gelişmiş durumda. Özellikle tren S-Bahn ve metro hattı U-Bahn ile yüzlerce durağa ulaşabilirsiniz. İstasyonlardaki bilet otomatlarının kullanımı epey kolay, Türkçe menü seçeneği de mevcut. Tek seferlik biletler 2,8 eur, günlük sınırsız kullacağınız bilet fiyatı ise 6,9 eur. Berlin’in resmi ulaşım sitesini inceleyin, gideceğiniz bölge ve ulaşım seçenekleri, fiyatlar ile ilgili çok detaylı bilgiler var.

Detalı Berlin Gezi Rehberim için tıkla!

Yorum yapın